5 Aralık 2010 Pazar

NAHİT KİLER HAKKINI ARAYAN İŞÇİLERE KÜFRETTİ!

Avrupa’nın en yüksek gökdelenini yapmakla övünen Sapphire Gökdeleni sahibi Nahit Kiler, hakkını arayan işçilere “Benim size verecek param yok” dedi ve küfretti!

Sapphire işçileri, geçtiğimiz Cuma günü yaptıkları eylemin ardından gökdelenin önünde oturma eylemi başlatmıştı. “Bu gökdelen işçilerin ödenmeyen ücretleri üzerinde yükseliyor” ve “Sadaka değil hakkımızı istiyoruz” pankartları açan işçiler, eylemlerinin 8’inci gününde saldırıya uğradı. İşçilerin anlatımına göre, Sapphire gökdeleninin güvenlik görevlileri, işçilerin pankartını zorla indirmeye çalışınca arbede çıktı. Bu sırada arabasıyla işçilerin yanına yanaşan bina sahibi Nahit Kiler, arabasının camını açarak işçilere “Bu pankartı buradan indirin. Gidin Taksim’de pankart açın” diye bağırdı. İşçilerin “Paramızı ver, indirelim” diye karşılık vermesi üzerine, “Benim size verecek param yok. Ne b.k yerseniz yiyin” diyen Kiler, ağza alınmayacak küfürler ederek oradan ayrıldı.

Kiler’in ardından işçilerin yanına gelen bir proje müdürü ise işçileri açıkça tehdit etti. Proje müdürü, “Siz Kiler’e hiçbir şey yapamazsınız, ama o adam size iki dakikada istediğini yapar. Neler yapacağını yakında görürsünüz” dedi. İşçiler, baskıların onları yıldıramayacağını, oturma eylemlerine devam edeceklerini söyledi. 
Diğer yandan  İstanbul Dolmabahçe'de eylem yapan Gençlik Muhalefeti üyeleri eylemin ardından 4.Levent'teki işçilere destek ziyaretinde bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder