20 Aralık 2010 Pazartesi

SAPPHİRE'İN İÇİNDE KOKTEYL DIŞINDA EYLEM VARDI

Ücretlerini alamayan ve işten çıkarılan işçiler önceki gün  Sapphire Gökdeleni önünde eylem yaptı.

Sapphire Gökdeleni’nde önceki gün yılbaşı kokteyli yapılacağını duyan işçiler ve Gençlik Muhalefeti, ÖDP, Halkevleri üyeleri saat 19.00 sıralarında gökdelenin girişi önünde toplanarak burada eylem yaptı. Sapphire Gökdeleni önünde, “Bu gökdelen ödenmeyen işçi ücretleriyle yükseliyor” yazılı pankart açan işçiler kokteyle gelen davetlilerin lüks araçlarıyla gökdelenin bahçesine girişini engelledi.  Davetliler araçlarından inerek gökdelenin bahçesine girerken, çevrede toplanan yurttaşlar da işçilere alkışlarla destek verdi.

Eylem sırasında işçilerden Mustafa Akyol ellerini göstererek, “Bu gökdelenin her basamağında benim alın terim var. Ellerimdeki nasırlar o merdivenleri yaparken oluştu. Hakkımı istiyorum” diyerek sorunlarının çözümü için gökdelenin içerisinden yetkili birisiyle görüşmeyi talep etti. Ancak gökdelenin içerisinde yetkili birisinin olmadığı cevabı verildi.

GÜVENLİKÇİLER  FENA HIRPALANDI
Bu sırada gökdelenin taşeron yetkililerinden biri işçilere sözlü sataşmada bulundu. İşçilerin yetkiliye tepki gösterdiği sırada, gökdelenin güvenlikçileri birden işçilerin üzerine saldırdı. İşçiler ve çoğu üniversite öğrencisi olan destekçileri de bunun üzerine güvenlikçilere aynı şiddetle karşılık verdi.  Epey hırpalanan güvenlikçiler çareyi gökdelenin bahçesine kaçarak kapıyı arkalarından kapatmakta bulurken, polisler de işçilerle güvenlik görevlileri arasına girerek güvenlikçilerin daha fazla hırpalanmasını önledi.

Durumun sakinleşmesinin ardından bir süre daha eylemlerine devam eden işçiler herhangi bir gelişme olmaması üzerine, eylemlerine ertesi gün devam edeceklerini duyurarak ve yılbaşında kitlesel eylem yapmayı kararlaştırarak gökdelenin önünden ayrıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder