30 Aralık 2010 Perşembe

SAPPHİRE İŞÇİLERİNE MAAŞ SÖZÜ


ETHA
Maaşları ödenmediği için direnişte olan Sapphire işçilerine, ücretlerin Cuma günü ödeneceği açıklandı. İşçiler, Cuma günü paralarını alırsa kutlama yapacak, alamazsa protesto eylemi. 
Kiler Holding'e ait, Avrupa'nın en yüksek gökdeleni olan Sapphire inşaatında çalışan taşeron işçilere, ücretlerinin ödeneceği bildirildi.
İstanbul Sapphire inşaatında çalışan taşeron işçiler, 3 aylık maaşlarının ödenmemesi üzerine, bir ay önce direnişe başlamıştı. Bir aydır inşaat şantiyesinin önünde oturma eylemi yapan işçiler için zafer umudu doğdu. Bugüne kadar sorumluluğu taşeron firmaya atan ve ücretleri ödemeyen asıl işveren konumundaki Kiler Holding yetkililerinin, maaşları Cuma günü saat 14.00'a kadar kesin olarak vereceğini bildirdiği öğrenildi.
ETHA'ya bilgi veren Sapphire işçisi Mustafa Adnan Akyol, aylardır ödenmeyen maaşlarının önümüzdeki cuma günü ödeneceğini söyledi.
Kiler Holding yetkililerinin maaşları ödeyeceklerini söylediklerini belirten Akyol, "Cuma günü saat 14.00'e kadar maaşlarımız ödenirse kutlama yapacağız ve basın açıklamasıyla bunu duyuracağız. Ödenmediği taktirde ise aynı saatte protesto eylemi düzenleyeceğiz" dedi. Akyol, sanatçıları ve milletvekillerini de davet ettiklerini duyurdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder