11 Aralık 2010 Cumartesi

SAPPHİRE İŞÇİLERİ SOĞUĞA KARŞIN DİRENİŞLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

ÇÜNKÜ DİRENEN İŞÇİLER KAZANIRLAR


Sapphire işçileri, soğuk ve karlı havaya karşın mücadelelerini sürdürmekte kararlı. İşçiler, Avrupa'nın en yüksek gökdeleninin önünde başlattıkları oturma eyleminde iki haftayı geride bırakırken, ÖDP oturma eylemindeki işçilere destek ziyaretinde bulundu.

Sapphire işçileri, ziyaret sırasında şu açıklamayı yaptı:
DEĞERLİ BASIN EMEKÇİLERİ,

Biz işçiler, iki haftadır Avrupa’nın en yüksek binası Sapphire gökdeleninin önünde oturma eylemi yapıyoruz. Eylemimizin 8. gününde özel güvenliğin saldırısına ve bina sahibi Nahit Kiler’in küfür ve tehditlerine maruz kaldık. Ancak şimdi bir kez daha duyuruyoruz, hakkımızı alana dek buradan gitmemeye kararlıyız.

Peki neden buradayız?

Buradayız çünkü; biz işçiler Sapphire gökdeleninde aylarca para almadan çalıştırıldık. Daireleri metrekaresi 13 bin dolardan satan, Avrupa’nın en yüksek gökdelenini yapmakla övünen Nahit Kiler, bizim toplasanız bu gökdelenin üç camı etmeyen ücretlerimizi ödemedi. Hâlâ da “para yok” diyerek bizi oyalamayı sürdürüyor!

Buradayız çünkü; taşeron işçisi olduğumuz için sömürünün en ağırını yaşadık. Sigortalarımız düzenli yatırılmadı. Ücretlerimiz asgariden, prim günlerimiz ise eksik gösterildi. Mesai ücretlerimiz verilmedi. Bir röportajında “Kardeşim AKP milletvekili diye vergi mi ödemedim?” diyen, dünyanın vergisini ödediğini iddia eden Kiler, işçilerin sigortalarını eksik yatırarak açıkça vergi kaçırdı, hâlâ da kaçırıyor!

Buradayız çünkü; derdimizi anlatmak istediğimizde bir muhatap bile bulamadık. Hakkımızı aradığımızda “Eylem meylem yapmayın, paranızı hiç alamazsınız” diye tehdit edildik!

Buradayız çünkü; Nahit Kiler, ücretlerini alamadıkları için çatıya çıkan işçi arkadaşlarımıza “Erkeksiniz atlayın” deme pervasızlığını bile gösterebildi! Ailelerine beş kuruş gönderemeyen gurbetçi işçileri “şov yapmakla” suçlayabildi!

SERKAN’IN DEĞERİ 5.5 METREKARE!

Buradayız çünkü;, bu gökdelende iş güvenliğinin i’si bile yok! Arkadaşımız Serkan Çetin’i (25) bundan iki ay önce bir iş cinayetine kurban verdik. Serkan aslen temizlik işçisiydi, ama başka işler yapmak zorunda bırakılıyordu. Sonunda eksi 2’inci kattan eksi 5’inci kata düşerek öldü. Cesedi ölümünden ancak 6 saat sonra bulunabildi. Çünkü patronlar Serkan’ın öldüğünü ancak saatler sonra fark edebildi!

Buradayız çünkü; Kiler Holding, Serkan’ın ailesine yalnızca 100 bin TL veriyor.  Bu para Sapphire’de bir dairenin 5.5 metrekaresine denk geliyor!

Buradayız çünkü; Serkan Çetin’in ölümünün ardından kötü çalışma koşullarını basınla paylaştığımız için beş kuruşsuz işten çıkarıldık! Sokağa atıldık! Biz işçiler, bu gökdelende Nazi kampını aratmayacak koşullarda çalıştırıldık, hâlâ da çalıştırılıyoruz!


ARTIK YETER!!!

Buradayız çünkü; BU GÖKDELEN, İŞÇİLERİN ÖDENMEYEN ÜCRETLERİ, EMEK SÖMÜRÜSÜ VE SERKAN ÇETİN’İN KANI ÜZERİNDE YÜKSELİYOR!
BİZ SAPPHİRE İŞÇİLERİ, ARTIK YETER DİYORUZ! TAŞERONLAŞMAYA, İŞTEN ATMALARA, SÖMÜRÜYE, İŞ CİNAYETLERİNE, HAK GASPLARINA İSYAN EDİYORUZ!


BURADAYIZ, ÇÜNKÜ BİLİYORUZ,
DİRENEN İŞÇİLER KAZANIRLAR!


Duyarlı kamuoyundan ve halkımızdan destek bekliyoruz.

SAPPHİRE İŞÇİLERİ DAYANIŞMA PLATFORMU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder